Gravostar ontbramen en graveren

Volautomatisch ontbramen en graveren op jouw CNC draai- of freesmachine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gravostar van SEH Techniek SA

Als specialist op het gebied van onderdeelmarkering en ontbramen bieden wij niet alleen gereedschappen maar ook complete probleemoplossingen. Wij begeleiden en ondersteunen onze klanten, te beginnen met het up-to-date inventariseren en uitwerken van gereedschapsvoorstellen of eventueel het ontwikkelen van maatwerkoplossingen tot en met hun succesvolle realisatie in productie.

Dit maakt ons een gewilde partner en een drijvende kracht. Voor alle sectoren waarin het nodig is om onnodige arbeidsstappen en dus ook foutbronnen te verminderen, bijvoorbeeld in de auto- en machinebouw, de lucht- en ruimtevaartsector, vrachtwagens en het spoorvervoer etc. Kortom: gravostar beheerst de kunst van het innoveren. Als pionier in de sector sinds 1999.

 

Voordelen:

  • Lagere omsteltijden, meer spindeluren
  • Verhoogde flexibiliteit – de volgorde van prioriteit kan op elk moment worden gewijzigd
  • Eenvoudigere, veiligere voorbereiding van opspanningen
  • Het risico van fouten als gevolg van de menselijke factor is geminimaliseerd
  • Genereert kortere doorlooptijden
  • Verhoogde procesveiligheid
Google pictures

Google pictures

Gravostar engraflex ontbramen

Het bijzondere aan het door ons ontwikkelde ontbraamgereedschap is de flexibel gemonteerde gereedschapsspil. Hierdoor is het mogelijk componenten met slecht gedefinieerde randen automatisch te ontbramen waarbij de effectieve werkstukrand afwijkt van de geprogrammeerde contour. Dit betekent dat zelfs werkstukken met maatverschillen en / of complexe contouren (bijv. Machinaal bewerkte gietstukken etc.) direct op de CNC-machine kunnen worden ontbraamd tot hun uiteindelijke afwerking. Handmatig ontbramen met een persluchtaangedreven molen is niet nodig.

Het gebruik van het gereedschap is uiterst eenvoudig en vereist geen extra installatie op de machine – automatische vervanging met behulp van de gereedschapswisselaar en het gereedschap wordt rechtstreeks vanaf de machinespindel aangedreven. De geprogrammeerde contour voor ontbramen wordt door de machine-assen gepasseerd, waarbij de uitschuifbare spil automatisch de daadwerkelijke werkstukcontour volgt en deze gelijkmatig ontbraamt.

Gravostar graveren

Individueel en rationeel markeren van onderdelen, geautomatiseerd tot één werkproces op de CNC-machine. Dit betekent dat elk afgewerkt werkstuk de machine al individueel gemarkeerd verlaat zoals vereist. De extra bediening van downstream-markering met de daarbij behorende behandeling en zelfs transport is volledig overbodig.

Net als bij graveren volgt de markeercontour de machine-assen. De processnelheden (bij het naderen en terugtrekken uit de markeercontour) en de levensduur van het markeergereedschap zijn beduidend groter dan bij graveren.